Dupa ce o echipa de cercetatori americani a reusit sa modifice genele unor pastravi de crescatorie, astfel incat acestia sa dea nastere unor urmasi cu o masa musculara hiperdezvoltata, savantii nu au abandonat proiectul si au reusit sa produca niste somoni mutanti care la maturitate sunt de doua ori mai mari si mai grei decat confratii lor din apele Atlanticului si Pacificului de nord.
Proiectul somonului Frankenstein, cum l-au botezat in gluma cercetatorii angajati de firma Aqua Bounty, are toate sansele sa sfarseasca pe mesele amatorilor de peste.
Aceasta pentru ca forul suprem american in domeniu, U.S. Food& Drug Administration, a declarat ca somonul modificat genetic poate fi scos la vanzare, carnea sa fiind propice consumului uman. Insa acest lucru va fi posibil doar peste 2-3 ani, moment in care expertii alimentari estimeaza ca pietele agroalimentare din Statele Unite si Marea Britanie vor fi deja invadate de legume, fructe si carne provenita de la organisme modificate genetic, astfel incat nimeni nu se va mai scandaliza de aparitia inca unui sortiment nou, de data acesta un somon cu ADN-ul alterat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu