joi, 21 aprilie 2011

Pescuim iarna ?

Dupa cum stim pestii sunt animale cu sange rece, iar metabolismul lor creste sau scade in functie de temperatura apei in care traiesc.Odata cu instalarea iernii majoritatea pestilor devin apatici, se strang in bancuri mari, migreaza catre locurile de iernat si isi incetinesc ritmul de hranire. Dar in cazul in care conditiile le permit, iar hrana este usor acesibila continua sa se hraneasca.
In cazul in care vrem sa avem parte de o partida de pescuit reusita, trebuie sa cunoastem obiceiurile hibernale ale speciilor vizate. Cele mai active specii de pesti pasnici in timpul iernii sunt scobarul, cleanul, morunasul, obletele pe rau, iar pe lac obletele, babusca, rosioara.
Pestii rapitori sunt mult mai activi in acesta perioada, profitand la maxim de reactiile mult mai lente ale pestisorilor amortiti de temperatura scazuta a apei.
Foarte important de retinut este ca pestii vor cauta locuri de iernat cu izvoare subterane ce aduc apa mai calda sau cu un curent slab ce presupune un efort minim in timpul inotului si in acelasi timp poate aduce si hrana. Temperaturile scazute modifica si dieta pestilor, preferand astfel hrana de origine animala(viermisori,larve,alti pestisori,scoici.etc.), bogata in proteine si grasimi, ce aduce un aport caloric sporit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu